Dryck

Vår vinfilosofi

Här på Restaurang och Festvåning Sven Dufva har vi under drygt 13 år tid haft ett framgångsrikt och tätt samarbete med dryckesleverantören Handpicked Wines och sommelieren Johan Norberg. Många av Handpickeds viner är ekologiska eller biodynamisk certifierade. Men det viktigaste är att vi vet att producenterna har stor respekt för hållbar vinodling och vinmakning.

Att alltid finna den perfekta mat och dryckeskombinationen är av yttersta vikt för oss på Sven Dufva och vi har genom åren arbetat nära vår sommelier och tillsammans noggrant valt ut vinerna till våra menyer. Det vi erbjuder våra gäster är ett exklusivt och varierande urval av trendiga och annorlunda viner från småskaliga vinproducenter runt om i vinvärlden där varje producent och vin har sin egen unika historia. Allt för att ni som gäst ska få en dryckesupplevelse utöver det vanliga.

Några av våra vinproducenter

bolet 1

BOLET

Familjen Bolet har producerat vin i sju generationer, med fokus på hållbar vinodling. Efter att ha övervunnit Phylloxerapesten i början av 1900-talet, omplanterade de sina vingårdar i Penedes, Spanien. Under 1970-talet moderniserades både vingårdarna och vineriet, och 1982 lanserades deras första cava. Sedan 2000 har de odlat ekologiskt och blev certifierade 2004. 2015 lanserade de sitt första helt naturliga vin.

AVONDALE

Avondale, en vingård i Paarl-dalen, Sydafrika, har en lång historia av vinodling som sträcker sig över 300 år. År 1997 köptes egendomen av John och Ginny Grieve, och deras son Johnathan har sedan dess omvandlat gården enligt ekologiska och biodynamiska principer, även om den inte är officiellt certifierad. Genom sin unika ”BioLOGIC”-metod och fokus på en levande jordmån, praktiserar Avondale hållbar vinodling. Gården tillämpar ”slow wine-making,” där vinerna får utvecklas i sin egen takt. Med ett helhetstänk och kreativa lösningar som användningen av ankor för skadedjursbekämpning, producerar Avondale viner av högsta kvalitet.

avondale