Årets julbord
Med start 22 november 2025 dukar vi upp vårt fantastiska, hemlagade julbord i vår restaurang Sven Dufva. Beroende på vad som passar bäst står julbordet uppdukat både under lunch och middag. På söndagar kan du dessutom unna dig att avnjuta Sven Dufvas julbord som brunch. Priser hittar du nedan.
Jullunch mån – fre: 465 kronor per person.
Middag mån – ons: 545 kronor per person.
Middag tor och lör: 625 kronor per person.
Middag fredag: 725 kronor per person.
Brunch söndag klockan 14.00 – 17.00: 545 kronor per person.


Årets julbord på Sven Dufva
Havets läckerheter
Fänrik Ståls inlagda sill
Roslagssill á la Sven Dufva
Klassisk senapssill
Kräftmarinerad Sill
Hemgravad lax
Med smak av citrus.
Varmrökt lax
Med pepparrotsdressing.
Kall inkokt lax
Med dillcremé.
Rökt makrill
Husets sillsallad
Ägghalvor
Med rom och med majonäs, dill & handskalade räkor.
Klassisk inlagd strömming
Gubbröra
Skagenröra
Årets julbord på Sven Dufva
Från charken
Kalvsylta
Med rödbetor.
Lammfiol
Med klassiska tillbehör.
Leverpastej
Med dillgurka & picklad rödlök.
Pressylta
Från Andersson & Tillman.
Onsala korv
Pepparsalami
Griljerad julskinka
Rödbetssallad
Två sorters senap




Årets julbord på Sven Dufva
Småvarmt
Hemtrillade Köttbullar
Prinskorv
Från Andersson & Tillman.
Revbensspjäll
Honung & ingefärsglacerade.
Ugnsomelett
Med svampstuvning.
Husets Janssons frestelse
Glöggkokt rödkål
Kokt potatis
Årets julbord på Sven Dufva
Konditori
- Stort bord med desserter
- Julgodis & Pepparkakor
- Kaffe & Te
Bageri & Mejeri
- Spisbröd, Julvört & Kavring
- Cheddar, Edamer, Brie & Ädelost
- Kärnat smör


Årets julbord på Sven Dufva
Vegetariskt & Veganskt
Vi har naturligtvis härliga vegetariska och veganska julrätter för dem som
anmäler det i förtid. Kontakta oss gärna om du önskar vegetariska eller veganska alternativ på Sven Dufvas julbord!
Kuriosa om julbord
Här hittar du lite roliga fakta och vanliga frågor om julens mest älskade måltid.
Vad finns på ett julbord?
Ett klassiskt julbord är fullt av favoriter och vårt är inget undantag. Självklart hittar du sill och lax i flera varianter, charkuterier, varma rätter och våra hemrullade köttbullar. Till det bjuder vi på glögg med russin och mandel, och så rundar vi av med ett maffigt dessertbord med julgodis.
I vilken ordning äter man julbord?
Traditionellt börjar man med sill och lax, fortsätter med kallskuret och sedan varma rätter. Måltiden rundas av med ost, dessert och kaffe. Hos oss väljer du själv tempo och ordning men vi lovar att det finns något gott på varje del av buffén.
Vilka är julbordets ”sju turer”?
De sju turerna är en gammal tradition som beskriver i vilken ordning man äter julbord: sill, kall fisk, kallskuret, varma rätter, småvarmt, ost och slutligen dessert. I dag är det många som blandar fritt, men turerna lever kvar som en del av julbordets historia.
När äter man julbord?
Hos oss på Uppsala Mat&Fest serveras julbordet från den 22 november 2025. Du kan välja mellan lunch- och middagssittningar under veckans dagar, och på söndagar dukar vi dessutom upp en härlig julbrunch i Sven Dufva.

Fråga oss gärna
Har du frågor eller funderingar?
Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!