À la carte Sven Dufva
Att komponera en meny kan kännas enkelt, men att hitta den där perfekta balansen sötma, syrlighet, tyngd och fräschör kan ofta vara en större utmaning än man tror. I vårt grundutbud hittar du rätter som gifter sig fint med varandra och som samtidigt står ut. Vi ger dig förslag på kombinationer som fungerar tillsammans och som kompletterar ditt evenemang på bästa sätt. Vi vet att mat är mer än smaker, det är minnen, människor och ibland magi!

À la carte meny festvåning
Sven Dufvas à la carte är det perfekta alternativet för dig som vill sätta din personliga prägel på fester. Tillsammans med dig sätter vi ihop en två- eller trerätters middag som garanterat kommer ta dina gäster med storm. Kontakta oss för att skapa er meny.


À la carte meny – festvåning
Förrätter
Toast Skagen på hembakt kavring
Med handskalade räkor, majonnäs, dill, citron, och en knivsudd pepparrot toppas med forellrom
Tre sorters lax
Med tillhörande såser, serveras med vispat smör, levainbröd och sesamknäcke
Kalixlöjrom
Med syltad rödlök, syrad grädde, dill och citron
Carpaccio på Lax sashimi
Serveras med ponzudressing, japansk majonnäs, dillsallad
Hummer på grillat brioche
På kräfta, avokado och chilimajo toppad med koriander
Terriné på gulbetor & chevré
Serveras med örtsallad & rostade pumpakärnor
Lätt ljumna sommartomater
På en bädd av ruccola och mozzarellacrème samt basilikaolja toppat med rostad pinjenöt eller pumpafrö
À la carte meny – festvåning
Varmrätter
Helstekt kalventrecôte
Serverat med säsongens primörer, portvinsreduktion samt ert val av potatis
Ugnsbakad lågtempererad lammrostbiff
Med en kompott på rödvinsbrässerad svamp, pärllök & sidfläsk serveras med en smörig potatis & palsternackspuré
Helstekt oxfilé
Med rostad pepparsås smaksatt med cognac, säsongens primörer samt ert val av potatis
Pannstekt fjällröding
Från Landön serveras men en potatispuré smaksatt med västerbottensost, brynt smör samt sauterade champinjoner
Svensk majskycklingfilé
Toppad med parmesancrème och örter serveras med paprika, rostad potatis samt en tomatsky med smak av vitlök och timjan.
Chevre chaud
På ungsrostade rotsaker, honung, nötter med ringlad örtolja




À la carte meny – festvåning
Dessert
Knäckig äppelkaka
Gjord på långkokta äpplen med vaniljcremé
Klassisk tiramisu
Monterad i glas
Rabarber och jordgubbar
Toppas med smördeg och havregryn, serveras med en hemgjord vaniljcréme samt salt kolacaramell
Säsongens pannacotta
Smak efter säsong
Limemarinerade färska jordgubbar
Serveras med en mascarponecrème, lime och mynta
Hemrullad chokladtryffel
Kakaodoppad tryffel på mörk choklad med en hint av cognac
Boka à la carte meny festvåning
