De skandinaviska smakerna som denna meny bjuder på blandar det bästa från det svenska köket med det finaste våra grannländer har i sitt skafferi!
Mat smakar som bäst när den kommer med en historia och den skandinaviska mathistorian är kantad av vår natur och närhet till hav och insjöar. En historia och en kultur som vi ville ta vara på och samtidigt ta in i vår samtid!
Vi tror på mat gjord med kärlek och gärna en nypa historia! Varmrökt lax serveras med créme på gotländsk ramslök, en mini-västerbottenostpaj kompletteras fint med forellrom och det danska smörrebrödet med handskalade räkor.
Gjord på närproducerade råvaror är det kanske den godaste av våra menyer både för samvetet och för den rika mathistoria som inspirerat till en skandinavisk festmåltid utan dess like!
– Skandinavisk meny –
Smörrebröd med handskalade räkor i trängsel, mayo, dill & citron
Varmrökt lax med pepparrotscremé
Minipaj med Västerbottensost & forellrom
Långbakad kalventrecote i tunna skivor serveras med röda vinbär
Potatis & rotsaksgratäng toppad med Klosterost
Sallad gjord på matvete, gröna soyabönor & små tomater
Nygräddat bröd med färskost & gräslök
Cheesecake med blåbär