Skandinavisk buffé

De skandinaviska smakerna som denna meny bjuder på blandar det bästa från det svenska köket med det finaste våra grannländer har i sitt skafferi.

 

Mat smakar som bäst när den kommer med en historia och den skandinaviska mathistorian är kantad av vår natur och närhet till hav och insjöar. En historia och en kultur som vi ville ta vara på och samtidigt ta in i vår samtid!

Mat handlar till mångt och mycket om minnen, vad är det som gör mormors matlagning så fantastisk? Är det kanske minnena från barndomen eller är det kanske kärleken i matlagningen. Vi tror på mat gjord med kärlek och gärna en nypa historia. Varmrökt lax serveras med créme på gotländsk ramslök, en mini-västerbottenostpaj kompletteras fint med forellrom och det danska smörrebrödet med handskalade räkor. Gjord på närproducerade råvaror är det kanske den godaste av våra menyer både för samvetet och för den rika mathistoria som inspirerat till en skandinavisk festmåltid utan dess like!

 

 

– Skandinavisk meny –

Smörrebröd med handskalade räkor i trängsel, mayo, dill & citron

Varmrökt lax med pepparrotscremé

Minipaj med Västerbottensost & forellrom

Långbakad kalventrecote i tunna skivor serveras med röda vinbär

Potatis & rotsaksgratäng toppad med Klosterost

Sallad gjord på matvete, gröna sojabönor & små tomater

Nygräddat bröd med färskost & gräslök

Cheesecake med blåbär

 

– 435 kr per kuvert –

Fråga oss gärna

Har du frågor eller funderingar? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!